Kazan Kapak Ceketi

Kazan Kapak Ceketi

Kazan Kapak Ceketi Uygulamalarımız

Toplu konutların olduğu sitelerin ısınmasında kazanlar kullanılır. Kazan kapak ceketi uygulamaları, ısı verimi için gereklidir ve önemlidir.

Yüksek oranda ısıya ihtiyaç olan yerlerde ısı merkezleri inşa edilir. Isı merkezlerinin vana ve boru yapıları karmaşıktır ve yüksek oranda izolasyona ihtiyaçları vardır.

Kazan Kapak Ceketi Nedir

Kazanın içindeki ısı veriminin düşmemesi için kapaklara uygulanan yalıtım malzemesine, kazan kapak ceketi adı verilir.

Yüksek sıcaklıklara dayanabilen Cavaler ipliğinden üretilir. Seramik yünü şeklinde dikilir.

Neden Uygulanır

Kazan kapak izolasyonu, belirli bir sıcaklığın altına düşmemesi gereken durumlarda uygulanır. Ayrıca kazanın içerisine dışarıdan gelebilecek yabancı maddelerin girişlerinin de engellenmesini sağlar.

Isı veriminin sağlanabilmesi için kazan sıcaklıklarının belirli bir düzeyde olması gerekir. Sıcaklık değerleri, manometre adı verilen bir cihaz sayesinde takip edilir.

Kazanın yakılması ve bir süre sonra pik sıcaklığa ulaşmasından sonra, sıcaklık değeri sabit tutulur ve ısınma verimli bir şekilde sağlanır.

Ancak kapak kısmındaki açıklıklar, kazan veriminin dolayısıyla ısı veriminin düşmesine neden olabilir.

Bu tür olumsuzlukları önlemek adına, kazanın en hassas bölgesi olan kapaklarının en iyi bir şekilde koruma altına alınması gerekir.

Ayrıca karbon emisyonundan kaynaklı sorunların da önüne geçilmiş olunacaktır.

Nasıl Uygulanır

Firmamız kazan kapak ceketi uygulamasına başlamadan önce tüm güvenlik önlemlerini alır. Hem personel bazında, hem de kazan çevresinde yüksek oranda güvenlik önlemi alırız ve belirlediğimiz prosedürlere göre hareket ederiz.

Kazan kapak yalıtımı uygulamasında ikinci adım olarak, yalıtım için ihtiyacımız olan malzemeleri, çalışma alanımıza sevk ederiz.

Kapak ceketi uygulamasında, her kazanın kapak ölçüleri farklı olduğu için önceden kapak ölçüsü alırız ve kapağa uygun malzemeleri çalışma alanında getiririz.

Üçüncü adımda kazanın muayene kapağındaki vidaları sökeriz, ancak kapağı çıkarmayız. Kapak çıkarma işleminden önce kazanın kenarlarını ve panellerini ölçeriz.

Ceket panellerinin yüksekliğini kazan ile aynı yükseklikte ayarlarız. Panelleri hassas bir şekilde keseriz ve eşit olduklarına dikkat ederiz. Aynı zamanda boru kaplamalarını ayarlarız ve eşit bir şekilde kesim işlemi uygularız. Panellerin altını korumak adına, alüminyum bandı yerleştiririz.

Dördüncü adım kurulum aşamasıdır. Bu aşamada, kazan kapak ceketi, paneller göz önünde bulundurularak, tıpkı bulmacanın parçaları gibi birleştirilmeye başlanır. Birleştirme işlemine ön panelden başlarız. Daha sonra sağ, arka ve son olarak sol panelin birleştirme işlemini gerçekleştiririz. Panel birleşimlerinde polietilen bant kullanırız. Böylece bağlantı yerlerinde sızma durumlarını tamamen ortadan kaldırmış oluruz.

Her panelde 4-5 civarı bant kullanırız. Alüminyum bantları panellere hem yatay, hem de dikey olacak şekilde yapıştırırız. Kazanın üst yalıtımı ve boruların da yalıtımını tamamladıktan sonra, kazan kapak ceketi uygulamasını tamamlamış oluruz.

Nerelerde Kullanılır

Kazan kapak ceketi başta ısı merkezlerindeki kazanlar olmak üzere, sanayide kullanılan her türlü kazan yapılarında kullanılır. Fabrikalar ve dökümhanelerdeki kazanlar bu duruma örnek olarak verilebilir.

Kazan Kapak Ceketi Kullanmanın Avantajları

Kazanların bakım ve kontrolleri düzenli olarak yapılır. Ancak bir kazanın veriminde en önemli unsur yalıtımlı olmasıdır. Yalıtımı olan bir kazanın verimi %20 civarında artar. Yani %20 civarında bir ısı kaybını yalıtım yaptırdığınızda engellemiş olursunuz.

Ayrıca yalıtım ceketleri kapak bölümü ile dış ortamın bağlantısını tamamen keser.

Yalıtım tamamlandıktan sonra ayrıca kapağın ayrıca kolaylıkla açılıp kapanabilmesi de sağlanmaktadır.

Isı veriminin ve enerjisinin hayati öneme sahip olduğu kazan yapılarını tam olarak korumaya almak, paranın boşa gitmemesini sağlamaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir